Hoe Sylvia & Chalina, Yannick van zijn angst afhielpen.

Mijn zoon Yannick van 8 jaar is al lange tijd bang voor honden. Als klein mannetje is hij erg geschrokken van een hond toen hij vast zat in de buggy en geen kant op kon.

Zodra hij kon lopen en hij een hond zag rende hij huilend weg, of wilde opgetild worden. Wat er ook gebeurde hij wilde WEG! In totale paniek. Hij liep met een grote boog om elke hond. Hij was altijd alert waar er honden waren. Hij wilde zelfs een tijd niet meer buitenspelen uit angst dat er honden konden komen. Bij vriendjes thuis spelen waar honden waren, was ook ondenkbaar. Het beïnvloedde eigenlijk wel heel erg veel in zijn leven.Daarom zijn we bij Sylvia geweest zijn voor PTSD en reflexbehandelingen. Naast deze twee methodes gebruikte ze ook haar eigen lieve hond Chalina en eigen kennis om aan Yannick uit te leggen hoe je met een hond kan communiceren. Dit bouwde ze heel rustig op, met veel praten en afstemmen met Yannick wat voor hem fijn was. Eerst zonder hond, de volgende keer met hond maar in een bench zodat Yannick zelf kon kiezen of de hond er uit mocht. (dit gebeurde in de tweede sessie)

 Hij heeft de deur van de bench zelf open gemaakt! Af en toe maakte Chalina een geluidje en daar schrok Yannick van, Sylvia legde meteen heel goed uit wat de hond doet, hoe het komt dat ze dit doet en vooral wat ze er mee bedoelde. Sylvia behandelde Yannick gelijk op dat moment dan ook. De schrik en angst gingen daardoor steeds sneller weg. Later wilde Yannick zelfs met de hond spelen en was hij niet bang meer.

Ook toen we laatst op het schoolplein waren (zonder Sylvia en Chalina) en daar een grote herdershond zat liep Yannick gewoon zijn weg en liet hij zich niet meer leiden door de hond. Hij liep vlak langs en dit was helemaal oké voor hem.
Yannick is vrijer en veel minder angstig, dank je wel Sylvia & Chalina voor jullie uitstekende hulp!
Liefs Yannick en Fiona

Hieronder zie je foto`s van Yannick die stoer naast Chalina staat!