Methodes

Reflexintegratie methodes waar ik mee werk

Reflexintegratie is geen kant en klaar recept. Omdat ik graag zo breed mogelijk wil kijken naar de hulpvraag werk ik graag met verschillende methodes. Gewoon omdat we allemaal anders zijn en reageren door de combinatie van reflexen die ons parten spelen. De ene methode is niet beter dan de andere. Ze vullen elkaar aan.

Dit zijn de methodes waar ik mee werk:

MNRI

Masgutova Neurostructoral Reflex Integration
Svetlana Masgutova komt uit de USA en is een Russische psycholoog en wetenschapper. Dr. Masgutova heeft de MNRI methode ontwikkeld.
Met deze lichaamsgerichte methode worden storende reflexen geïntegreerd.
Ik werk op dit moment met de volgende modules: DPRI, VARI, Tactile, PTSD, Upper Limbs, Archetypes, Proprioceptie en Breathing

MNRI Links:

RMT

RMT gebruikt zachte oefeningen waarbij ouder en kind leren samenwerken. De oefeningen zijn geïnspireerd op de reflexmatige bewegingspatronen die baby`s maken om zich neurologisch steeds verder te ontwikkelen. Het brein herkent deze patronen en zal meteen aan slag gaan met het aanmaken van nieuwe neurologische verbindingen.

Moira Dempsey heeft deze methode ontwikkeld samen Harold Blomberg.

QRI

Quantum Reflex Integratie ofwel Low Level Laser is ontwikkeld door Bonnie Brandes. De laser wordt ingezet voor het integreren van reflexen, waardoor er heel snel nieuwe neurologische verbindingen worden aangelegd. Hierdoor kan het kind echt laten zien wat het kan. Daarnaast kan de laser ingezet worden om de spraak te verbeteren, om drukke kinderen rustiger te laten worden, bij autisme, bij kinderen met Down, incontinentie.
Voor schoolse -, motorische - en sociale vaardigheden. De laser zet ik vaak in bij kinderen die het niet fijn vinden om aangeraakt te worden of in combinatie met andere methodes. Ik sta er altijd weer versteld van hoe snel kinderen zich door het inzetten van de laser verder gaan ontwikkelen. En dan blijken veel meer te kunnen dan iedereen eerst dacht. Bonnie Brandes heeft haar enorme kennis over de MNRI methode gekoppeld aan een nieuwe techniek: Low Level Laser ofwel koude laser. Zij is MNRI specialist in de USA en heeft jaren met Svetlana Masgutova samengewerkt.

MBL

Het Braingym©170 Special Needs programma van Cecilia Koester is een mooi bewegingsprogramma dat overal inzetbaar is. Ook in grotere groepen. Ideaal om op scholen in te zetten. Lees verder...