Wie ik ben

Graag wil ik me aan je voorstellen. Mijn naam is Sylvia de Beer en heb mijn praktijkruimte gevestigd in Amstelveen. De plek waar ik met het allergrootste plezier kinderen en volwassen naar een mooie toekomst begeleid.

Rond 2010 is mijn zoektocht begonnen. Als leerkracht van groep 3 zag ik elk jaar weer kinderen in mijn groep zitten die niet stil konden zitten of met enige regelmaat van hun stoel vielen, juist teruggetrokken waren, waar het leren lezen niet goed op gang kwam, waar het leren schrijven moeizaam ging.Of kinderen waarbij het net leek of ze anderen niet zagen en gewoon dwars door anderen heen liepen. Of kinderen die pesten of juist gepest werden. Wat ik ook deed, hoeveel gesprekjes er ook gevoerd werden.Het leek niet uit te maken. Langzaamaan begon bij mij het idee te ontstaan dat er iets anders aan de hand moest zijn. De kinderen konden er niets aan doen. De zoektocht was begonnen.

Het begin van Doen&Leren:

Tijdens die zoektocht kwam ik andere mensen tegen die  (toeval bestaat niet) met dezelfde zoektocht bezig waren. We kwamen uit bij niet geïntegreerde reflexen. Vanaf dat moment wist ik het. Dit is wat er met deze kinderen aan de hand was. Het begin van mijn praktijk was geboren, want al snel ben ik begonnen met het volgen van zoveel mogelijk cursussen over niet-geïntegreerde reflexen en vanuit zoveel mogelijk verschillende invalshoeken. Iedere methode die ik nu gebruik heeft zijn waarde bewezen. Naast reflexintegratie vind ik het namelijk ook belangrijk om ouder en kind te laten samenwerken in de oefeningen. En kan ik mijn hulphond in zetten wanneer dat nodig is. Alles gaat in overleg! Juist door het inzetten van de verschillende methodes kan ik maatwerk leveren, omdat we allemaal anders zijn.  

En tot de dag van vandaag blijf ik groeien. Er liggen nog geweldige cursussen in het verschiet. Ik ben nooit uitgeleerd.