Werkwijze

Na het eerste contact via mail of per telefoon kunnen we, een geheel vrijblijvend, kennismakingsgesprek voor jezelf of je kind maken.

Een kennismakingsgesprek is gratis. Tijdens dit gesprek kan alles besproken worden wat relevant is voor de uitdaging en/of de hulpvraag. Dit kan gaan over: 

  • leerachterstand
  • gedrag
  • motoriek

Bij de behandelingssessie van een kind is de ouder altijd aanwezig! De ouder wordt bij de behandeling betrokken. Door gewoon aanwezig te zijn, als support of juist om actief mee te doen. Hoe meer je kind zich gesteund voelt, hoe meer effect de behandeling zal hebben.

De duur van de behandelingssessie is anderhalf uur. Hierdoor is er voldoende tijd voor de behandeling èn voor ouder en kind om samen te oefenen en voor het beantwoorden van eventuele vragen.

De intensiteit van de behandelingen is volledig afhankelijk van de hulpvraag. De ene keer kan het snel opgelost worden. Bij een ander duurt het langer voordat de behandeling aanslaat. Soms is het belangrijk elke week of om de 2 weken af te spreken. Meestal wordt iedere 3 á 4 weken een nieuwe afspraak gemaakt.

Tijdens de vervolgafspraken wordt gekeken naar de vorderingen en het laatste kwartier worden nieuwe oefeningen meegegeven. Deze oefeningen worden dan uitgebreid besproken en ingeoefend.  

Daarnaast is het zo dat er oefeningen mee naar huis worden gegeven. De thuisoefeningen nemen 5 dagen per week ± 15 minuten in beslag. Deze oefeningen zorgen er voor dat de effecten van de reflexbehandeling langer door gaan. Hoe consequenter er thuis geoefend wordt, hoe sneller het neurologische systeem zal rijpen.

Het kan gebeuren dat het oefenen thuis niet goed lukt. In dat geval bespreekt Doen&Leren samen met de ouders om de vervolgafspraken elke week of om de twee weken te maken om te zorgen dat de behandeling aanslaat.

Trainingsmateriaal:

Eventueel trainingsmateriaal wordt in bruikleen meegegeven.

Nieuwsgierig geworden?

  • Neem gerust een kijkje op mijn website door de links te volgen
  • Neem gerust contact op wanneer u vragen heeft via WhatsApp op nummer 06-52068269